Direktlänk till inlägg 26 oktober 2008

Blogg skärpning

Av Nina-Åsa - 26 oktober 2008 14:41

Jag har fått en "liten" tillsägelse, om att jag inte är så speciellt aktiv här på bloggen! Jag ska skärpa mig nu!

Det bästa som hänt på läänge är att Skorpa nu är friskförklarad från sin gamla gaffelbandsskada! Så jag har haft nöjet att först fått promenera med henne en vecka. Efter det så var det dags att sitta upp...ja, men först skulle ju utrustning på! Vilket var lättare sagt än gjort. Sadeln låg som flygplansvingar utmed sidorna! Sadelgjorden var dessutom för kort. Konstigt hur material kan krympa ihop av att bara ligga i ett skåp en längre tid? (Precis som i min garderob?!). Men skam den som ger sig, med mig i sadeln så fälldes vingarna in, och motorn satte igång - med stånk och stön! Men hon är faktiskt glad, trots utrustning och mig!

Det blir lite av ett dilemma när man ska ha igång en häst som är tokfet, vilat i ett halvår och helt utan muskler. Efter tre skrittdagar så kände jag att jag borde försöka hitta något som kunde stödja hennes veka kotor och därmed även minska mitt dåliga samvete över all denna plötsliga tyngd hon nu ska bära. Jag har beställt ett par senskydd som förhoppningsvis ska stödja och även avlasta något för hennes små framben. Jag tror de kommer i morgon, då ska de testas!

Jag ser verkligen fram emot Nattfaris föreläsning om "Träna för hållbar häst" 13nov. Jag hoppas på konkreta och bra tips om fortsatt träning.

Nina
 
ANNONS
 
Ingen bild

C

26 oktober 2008 16:54

Är det verkligen bara en "liten tillsägelse" du fått??;-)
Skönt att Skorpa är friskförklarad och att du ä n t l i g e n har en häst du kan rida på! Lycka till! *kram*

 
Ingen bild

C

26 oktober 2008 16:56

Eftersom Å inte har hunnit med att skriva här än, får jag vara först med att säga "Åh vad skönt att fått en riktig diagnos på Gordon. Hoppas nu att allt går vägen, allt enligt vet. Nolting! :-) :-) :-) Fortsätt ha det där leendet nu. Kram på dig också!

 
Ingen bild

C

27 oktober 2008 19:43

Hmm, ni får nog ta en ny vinkväll snart. Det är ju då det dyker upp som mest inlägg ifrån er;-) *fniss*

 
Ingen bild

C

31 oktober 2008 20:33

Det är väl inte meningen att det är JAG som ska hålla liv i er blogg med mina kommentarer;-).....*skratt* Känn er inte stressade att uppdatera..........bara lite.......

 
Ingen bild

G.

1 november 2008 12:44

Har ni slut på vinet? ;-)

 
Ingen bild

C

4 november 2008 08:18

Snart får vi nog samla till en vindunk åt tjejerna, eller hur G?

 
Ingen bild

G.

4 november 2008 11:46

Ja...räcker en dunk tror du?
Då blir det ju bara 3-4 inlägg... kanske kan höra om Systembolaget kan sponsra om de får ha lite reklam med i bloggen ;-)

 
Ingen bild

C

4 november 2008 13:00

Bra idé!!!;-)

 
Ingen bild

G.

14 november 2008 15:55

Tror de har blivit nykterister...inte ett inlägg på flera veckor?!

 
Ingen bild

C

14 november 2008 19:24

Ha, jag ska minsann dricka dem under bordet imorgon...hmm, kanske ska ta med datorn och mobila bredbandet och TVINGA dem att skriva ett inlägg?;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina-Åsa - 21 december 2009 19:43

Odågan skötte sig i ungefär en månad, men förra veckan började han dra igen. Är inte jättekul när det är snö och risk för styltor... I går drog han i korsgalopp på banan, gissa vem som bad i kurvorna. Nästan så jag blev religiös på kuppen. Törs inte ...

Av Nina-Åsa - 15 november 2009 23:00

Helgen har bara rusat fram. Började fredagen med att morgonfodra i stallet, arbetade sen kväll på ett kaosdrabbat Civa, (fast det är kul med kaos!!!). På lördagen var det tvillingdop i Hallstahammar. Släkten växer, farmor har nu 17 barnbarn och 1...

Av Nina-Åsa - 6 november 2009 01:42

Har hittills aldrig haft en hälta på en häst som gått att bota. Aldrig någon hovböld, sårskada eller dyl. Så lite nervös var man ju ändå när hästen var blockhalt. Åkte direkt ut till stallet efter nattskiftet. Ringde och bokade ambulatoriska på väg...

Av Nina-Åsa - 4 november 2009 19:00

Då var hästen blockhalt. Telefonsamtal nu i kväll:Frakkur blockhalt, vill inte föra fram vänster framben. Ingen temp men varm på benet. Tur i oturen att en annan häst hade exakt likadan skada för två veckor sedan i samma hage. Och då förklarade v...

Av Nina-Åsa - 4 november 2009 08:17

Har varit dåligt med rödvins blogg på sistone, bloggen heter ju faktiskt hästar och rödvin. Men nu är det dax att fylla på förådet. Någon som kan rekomendera något kraftigt gott rött vin??? Hoppas på massor av läckra förslag när jag vaknar. God...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se